Toimitusehdot


Juvenes Kotiin ruokaa -tilausten sopimus- ja toimitusehdot


1. Yleistä

1.1 Nämä sopimusehdot sisältävät Juvenes Oy:n (jäljempänä “Palveluntarjoaja”) ylläpitämän ja asiakkailleen tarjoaman ateriatilauspalvelun (jäljempänä “Palvelu”) käyttöä koskevat ehdot sekä tuotteiden tilausta ja toimitusta koskevat ehdot.

1.2 Rekisteröityessään Palveluun tai ostaessaan tuotteita Palvelusta Palvelun käyttäjä (jäljempänä “Asiakas”) hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Palvelussa on näitä ehtoja tarkentavia tiedonantoja ja toimintaohjeita.

1.3 Asiakkaan sopimusosapuolena olevan yksittäisen Palveluntarjoajan yhteys- ja yritystiedot on ilmoitettu Palvelussa.

 

2. Rekisteröityminen

2.1 Palvelun käyttö ei edellytä erillistä rekisteröitymistä, mutta se edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta sekä muiden Palvelun tilaajan yhteystietojen sekä toimituksen edellyttämien yksilöityjen tietojen kirjaamista tilauslomakkeelle.

2.2 Palvelua koskevan tietosuojaselosteen löydät www.juvenes.fi/rekisteriseloste/kotiinruokaa

2.3 Asiakas vastaa Palveluntarjoajalle antamiensa tietojen oikeellisuudesta


3. Tuotteet, tilaaminen ja toimitus

3.1 Tehty tilaus sitoo Asiakasta. Tilaus vahvistetaan lähettämällä sähköpostiviesti asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Vahvistuksen jälkeen kauppasopimus on näiden sopimusehtojen mukaisesti Asiakasta ja Palveluntarjoajaa sitova.

3.2 Kunkin tuotteen tiedot ja hinta ilmoitetaan Palvelun tuotesivuilla. Näytettävät hinnat ovat tilaushetken hintoja ja ne ovat voimassa tilauksen noutohetkeen / toimitukseen asti.

Jos tuotteen hinta määräytyy painon mukaan, Palvelussa ilmoitetaan tällaisen tuotteen kilohinta. Lopullinen hinta määräytyy sen jälkeen, kun tuote on Palveluntarjoajan toimesta kerätty ja punnittu. Ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät toimituskuluja.

Mahdolliset kampanjahinnat ovat voimassa tilauslomakkeella ilmoitettavan ajan tai niin kauan kuin kampanjatuotetta on saatavilla esim. rajoitetun myyntierän vuoksi.

3.3 Tuotesivuilla olevat kuvat sekä ilmoitetut tuotetiedot ovat suuntaa antavia. Näin ollen Asiakkaalle toimitettu tuote voi poiketa esimerkiksi ulkomuodoltaan tai muilta ominaisuuksiltaan tuotesivuilla olevasta kuvasta tai tiedosta eikä Palveluntarjoaja vastaa tällaisista poikkeamista. Tuotesivut eivät muodosta oikeudellisesti sitovaa tarjousta. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa Palvelussa myytävien tuotteiden valmistajien omilla sivuilla olevista tiedoista.

Palveluntarjoaja varaa oikeuden muutoksiin tuotevalikoimassa, yksittäisissä tuotteissa sekä hinnastossa. Hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

3.4 Palvelun tuotesivuilla ilmoitetaan mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset. Palveluntarjoaja ei takaa, että kaikkia tuotteita on saatavilla. Asiakas voi tilauksen yhteydessä hyväksyä sen, että Palveluntarjoaja toimittaa tilapäisesti loppuneen tuotteen sijaan tuotetta vastaavan korvaavan tuotteen. Tuotteen ollessa tilapäisesti loppu Palveluntarjoaja ei toimita kyseistä tuotetta jälkitoimituksena saatuaan tuotetta lisää. Mikäli tilatun tuotteen osalta ilmenee toimitusvaikeuksia, ilmoittaa Palveluntarjoaja tästä Asiakkaalle.

3.5 Tilaukset ovat noudettavissa tilauslomakkeella erikseen ilmoitetusta tai valittavasta Palveluntarjoajan määrittelemästä nouto- tai toimituspaikasta. Mikäli toimitusaluetta on muutoin rajattu, rajaukset ilmoitetaan Palvelussa. Palvelun kautta ostettuja tuotteita ei saa jälleenmyydä.

3.6 Asiakkaan valittavana olevat toimitusvaihtoehdot ilmoitetaan Palvelussa. Palveluntarjoaja voi käyttää valitsemiaan alihankkijoita toimittamaan ostokset Asiakkaalle. Asiakas hyväksyy yhteystietojensa luovuttamisen tällaiselle alihankkijalle tilauksen toimittamista varten. Toimitus tapahtuu tilauksen yhteydessä ilmoitettuun toimitusosoitteeseen. Asiakas sitoutuu olemaan paikalla ja tavoitettavissa ilmoittamassaan osoitteessa valittuna toimitusajankohtana, tai huolehtimaan siitä, että hänen valtuuttamansa muu henkilö voi ottaa tilatut tuotteet Asiakkaan puolesta vastaan. Tuotteet, jotka Asiakkaan on henkilökohtaisesti vastaanotettava, on ilmoitettu Palvelussa.

Palvelussa on erikseen ilmoitettu, mikäli tilaus on mahdollista toimittaa perille (esim. kotiosoite). Mikäli Asiakkaalla on mahdollisuus valita toimituksen yhteydessä ”Haluan, että toimitus jätetään oven ulkopuolelle ilman erillistä asiakaskontaktia toimituksen luovutuksen yhteydessä” (palvelussa: "Haluan, että toimitus jätetään oven ulkopuolelle"), Palveluntarjoajan vastuu päättyy, kun tuotteet on toimitettu asiakkaan ovelle ja asiakas on itse vastuussa toimituksesta siitä kyseisestä hetkestä eteenpäin. Edellä mainitun vaihtoehto on Palvelussa valittavissa ja voimassa aikavälillä 18.3.2020 alkaen toistaiseksi Suomessa vallitsevan poikkeustilan ajan. Palvelun tarjoaja pidättää oikeuden tämän ehdon muutoksiin tilanteen mukaan.

Mikäli Asiakas laiminlyö edellä kerrotun vastaanottovelvoitteensa, voi Palveluntarjoaja veloittaa häneltä Palvelusta tilatut tuotteet sekä palautuvien tuotteiden kuljetuskustannukset, vaikka tuotteita ei myöhemmin lunastettaisi. Asiakkaan toimesta nouto- tai toimituspisteestä noutamatta jääneitä tuotteita ei hyvitetä. Mikäli toimitus kokonaisuudessaan näyttää viivästyvän tai viivästyy, Palveluntarjoaja pyrkii olemaan Asiakkaaseen yhteydessä uuden toimitusajan sopimiseksi tai tuote on noudettavissa sovitun toimitusajankohdan jälkeen Palvelussa erikseen ilmoitetussa noutopisteessä noutopisteen normaalina aukioloaikana.

3.7 Mikäli Palveluntarjoaja tarjoaa noutovaihtoehtoa, Asiakkaalla on mahdollisuus noutaa tuotteet Palveluntarjoajan Palvelussa ilmoittamasta noutopaikasta noutoaikana valitsemalla tilausvaihtoehdoksi “NOUTO”.

3.8 Asiakkaan tulee välittömästi tuotteet saatuaan tarkistaa, että toimitus vastaa Asiakkaan tilausta eikä tuotteissa ole näkyvissä mahdollisia ulkoisia kuljetusvaurioita. Tuotepuutteista ja kuljetusvaurioista on välittömästi luovutushetkellä ilmoitettava. Myöhemmin tehtyjä ilmoituksia ei hyväksytä.


4. Maksutavat

4.1 Asiakas maksaa tilaamansa tuotteet tilauksen yhteydessä yleisimmin käytössä olevilla pankki- tai luottokortilla.

4.2 Maksu kortilla verkossa

Tilauksen yhteydessä asiakas syöttää kortin tiedot maksuvälityspalvelun tarjoamaan palveluun. Tilaus vahvistetaan suorittamalla maksutapahtuma. Korttimaksua tehdessään Asiakas hyväksyy, että tehdyt ostokset veloitetaan kortilta tuotteiden välittömästi. Asiakas saa tilauksesta veloituksen jälkeen kuitin, joka jää näkyviin verkkokauppaan ja joka toimitetaan sähköpostiin.


5. Palautus ja peruutusohje

5.1 Elintarvikkeiden: Kuluttajansuojalain 6 luvun mukaisesti etämyynnissä sovellettavaa peruutusoikeutta ei ole elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden yksittäisissä toimituksissa. Peruutusoikeutta ei ole myöskään yritysasiakkaiden tilauksiin.

5.2 Käyttötavaroiden: Asiakas voi perua tilauksensa ennen kuin sen keräily on aloitettu ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun sen aukioloaikana. Kuluttajansuojalain 6 luvun mukaisesti etämyynnissä sovellettavaa peruutusoikeutta ei ole elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden yksittäisissä toimituksissa. Vaihto- ja palautusoikeus ei koske elintarvikkeita, lahjakortteja tai muita palvelutuotteita.


6. Vastuunrajoitus

6.1 Palveluntarjoaja ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Asiakkaalle Palvelun käytön yhteydessä tai sen johdosta, ettei Palvelu ole käytettävissä.

6.2 Näillä ehdoilla ei rajoiteta Palveluntarjoajan vastuuta huolimattomuudesta aiheutuvista henkilövahingoista eikä sellaista vastuuta, jota ei soveltuvan pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön nojalla voida sulkea pois eikä rajoittaa.


7. Muut ehdot

7.1 Palvelutarjoaja ei vastaa Palvelusta ostetun tuotteen soveltuvuudesta Asiakkaalle.

7.2 Palveluntarjoaja ei anna mitään vakuutusta Palvelun virheettömyydestä, kattavuudesta tai ajantasaisuudesta. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että Asiakas käyttää Palvelua omalla vastuullaan eivätkä Palveluntarjoaja anna vakuutusta siitä, että Palvelun toiminnassa ei ilmene keskeytyksiä tai virheitä taikka että sen käyttö olisi turvallista.

7.3 Palveluntarjoaja ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai toimitusten estymisestä.

7.4 Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palveluntarjoajalle ja/tai näiden yhteistyökumppaneille. Materiaalien kopioiminen tai käyttö ilman Palvelutarjoajan lupaa on kielletty muuhun kuin Asiakkaan omaan henkilökohtaiseen yksityiseen käyttöön.

7.5 Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa Palvelun sisältöä ja näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset Palvelua käyttäessään. Kulloinkin voimassaolevat sopimusehdot ovat nähtävissä Palvelun kotisivuilta. Asiakkaan velvollisuutena on tarkistaa mahdolliset muutokset näissä ehdoissa sekä tallentaa kuhunkin tekemäänsä tilaukseen soveltuvat sopimusehdot.

7.6 Palvelun osiin tai sivuihin saattaa sisältyä kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita tai linkkejä kyseisiin palveluihin. Tällaisiin kolmannen osapuolen palveluihin sovelletaan erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojaperiaatteita.

Palveluntarjoaja ei ole vastuussa tällaisista kolmannen osapuolen palveluista ja niiden käyttö tai muu hyödyntäminen luo sopimussuhteen Asiakkaan ja tällaisen kolmannen osapuolen välille, ei Asiakkaan ja Palveluntarjoajan välille.

7.8 Käyttäjä sitoutuu käyttämään Palvelua vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Asiakas vastaa täysmääräisesti näiden sopimusehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesta Palvelun käytöstä aiheuttamastaan vahingosta Palveluntarjoajalle, muille käyttäjille ja kolmansille osapuolille. Palveluntarjoajalla on milloin tahansa oikeus estää Palvelun käyttäminen sekä ostosten tekeminen.

7.9 Mahdollisiin Asiakkaan ja Palveluntarjoajan välisiin sopimusta koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Mikäli neuvotteluilla ja em. riidanratkaisumenettelyillä ei saavuteta ratkaisua, näistä ehdoista aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan lopullisesti suomalaisessa tuomioistuimessa.